Välkommen till ett nytt år med Hästföretagarna!

Kategorier: Nyheter.

2016 firar vi 5-årsjubileum! Även om vi hade vårt första uppstartsmöte med val av en interimistisk styrelse redan i december 2010 var det våren 2011 som vi hade vår första årsstämma i Göteborg.

Vi vill fira det med er med att i år erbjuda er 2 för 1-medlemskap, vi tycker det är viktigt att så många hästföretagare som möjligt är med och påverkar i de frågor som berör just oss.

Så därför, kroka arm med din företagarkollega som inte varit medlem hos oss innan eller någon som är på väg att starta upp sin verksamhet, och lös medlemskap tillsammans! Gå in via vår hemsida och fixa det enkelt via vår betaltjänsthttps://hastforetagarna.se/bli-medlem/  och ange i rutan ”Presentation av företaget” vilka två företag medlemskapet gäller samt mailadress. Välj om ni bara vill vara stödmedlemmar eller ha fullt medlemskap, 2 för 1 gäller oavsett val av medlemskap.

Boka redan nu in årsstämman för Hästföretagarna i almanackan TORSDAGEN den 24 mars kl.17 i Göteborg, direkt efter Hästföretagarforum. Bubbel och tilltugg utlovas samt trevligt mingel med andra hästföretagare. Separat inbjudan kommer i slutet på februari.

Något av det vi gör just nu:

Äntligen har jobbet med kvalitetssäkring kommit igång och Beata Ramsay i styrelsen är den som operativt arbetar i projektet. Hör gärna av er till henne med inspel.

Inför Jordbruksverkets möte den 8 mars kommer djurskyddskontroller att vara på agendan. Vi tar tacksamt emot dina erfarenheter och eventuella förbättringar som du som medlem ser behövs, skicka ett mail till info@hastforetagarna.se Vi har också med oss frågan om tilläggsregistreringen av hästar och det orimliga i hur detta hanteras. Arbetet måste startas omgående för att hitta enklare och kostnadseffektiva lösningar på hanteringen. Vi är fortfarande av åsikten att detta inte uppnår syftet med att veta var hästarna är!

Under 2016/17 kommer vi inom hästnäringen bli fortsatt granskade av Arbetsmiljöverket och vi ser att det finns ett behov av att lära mer  om vad som gäller för företagare med häst. Inom hela näringen kommer arbetet med dessa frågor att vara prioriterade under åren som kommer. Ni kan läsa mer på HNS hemsida vad som gjordes under 2015, om du inte hade möjlighet att vara med på någon av utbildningsdagarnahttp://nshorse.se/hastnaringen/arbetsmarknad/arbetsmiljo/

Så återigen varmt välkommen i gänget som medlem i HF!

Aja Blomberg–Andersson / ordförande i HF


Hästföretagarna snappar upp, vill du vara med och ta del av resultatet eller hjälpa till att påverka hästbranchen? Kontakta oss!

info@hastforetagarna.se
telefon 070-332 69 60 (Aja Blomberg.Andersson).