Handlingar till stämman 2012

Kategorier: Allmänt.

Årets handlingar inför föreningsstämman 2012 i Stockholm den 21 april hittar du här. Den ekonomiska delen kommer att kompletteras. 

 

Valberedningens förslag och styrelsepresentation:
Ordförande omval Aja Blomberg-Andersson 1 år.
Valberedningens förslag på antal ledamöter: 7 stycken.
Förslag på fyllnadsval på ett år:
Nina Fox-Stark och Anders Lagergréen.
Förslag på val av ledamöter på 2 år:
Lennart Enberg, Olle Forsell och Åse Ericson (omval).
Ej på val: Annelie Andersson (vald på två år).

Förslag val av revisorer:
Peter Wirtberg, Ulla-Britt Höfling

Förslag val av revisorssuppleanter:
Ylva Larsson, Hans Ericson

Styrelsepresentation från valberedningen:
Aja Blomberg-Andersson Falkenberg, Halland.
Ordförande förslag omval för 1 år

Driver lantbruk med inriktning på häst och mellankalvsuppfödning tillsammans med min make, båda jobbar heltid i företaget. Är i grunden lantbruksutbildad. Har en anställd i hästverksamheten + en veterinär under säsongen. Ågårds Hingststation driver jag sedan 1997. Första säsongen tog vi emot 50 ston till seminering, idag tar vi emot c:a 160 ston till seminering. Sedan 2004 har vi en EU-godkänd hingststation och har hingstar stationerade under säsong. Vi har liten uppfödning av halvblod c:a 3 föl om året samt tar emot andras ston som bor och fölar här. Jobbar som ombud för AGRIA djurförsäkring och har en del förtroendeuppdrag inom LRF Halland och Hästavelsföreningen.

Åse Ericson Falköping, Västergötland
Ledamot (sekreterare), valdes på 1 år 2011, förslag omval på 2 år

Hästföretagare på heltid på egen gård utanför Falköping sedan 1998. C-tränare och B-instruktör för islandshäst samt 25 års erfarenhet som sportdomare. Bedriver lösdriftsinackordering av ett 40-tal islandshästar samt inridning och träning av kundernas hästar, författare och frilansskribent, utbildning av häst och ryttare, lärare/handledare i hästföretagarämnen för studenter på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS Hovslagarskola samt utbildningen Hästföretagare distans). Aktiv i Svenska Islandshästförbundet sedan 1979, anställd att starta förbundets kansli 1990 och även arbetat på Svenska Hästavelsförbundet. Samordnar sedan 2008 nätverket Islandshästföretagarna med 400 islandshästföretag. Har sökt och genomfört projekt genom bl a Jordbruksverkets Livskraftigt Hästföretagande.

Annelie Andersson, Bromma Uppland
Ledamot (vice ordförande), valdes på 2 år 2011

C-tränare i hoppning och ambitiös amatörryttare som idag hellre utbildar hästar och ryttare än tävlar på annat än mycket blygsam nivå. Bor i Bromma i Stockholm och kommer ursprungligen från Västerås där Strömsholm haft särskild betydelse för min utveckling och mitt hästintresse sedan barnsben.

Driver nu för femte året franchisekedjan PFM Steam & Clean AB som via en miljövänlig arbetsmetod skapar goda hygienrutiner för häst och människa. Ångtvättssanerar efter smittsamma sjukdomar, plomberar boxar på tävlingsplatser, utbildar i säkerhet och hygien speciellt för hästmiljöer, gör gårdsbesiktningar med åtgärdsprogram. Är även yogainstruktör och har ett utarbetat koncept för ryttare. Arbetar med affärsutveckling och föreläsningar för företag framförallt inom de gröna näringarna och då i synnerhet hästföretagare. Har arbetat som projektledare i projektet ”Häst i Heby”, och arbetar med olika ridvägsprojekt framförallt i Mälardalen. Har tidigare arbetat för Sveland försäkringar med försäljning av häst- och djurförsäkringar samt coachning av ombud i Stockholm/Mälardalen.

Lennart Enberg Nyholmen, Norrbotten
Ledamot, förslag omval på 2 år

Lennart Enberg driver företaget ”Nyholmen” tillsammans med Helene Skogqvist, det är beläget längst upp i Bottenviken i Norrland. Verksamheten är bred med rid- och körutbildning, skogs- och parkskötsel med kallblod, uthyrning och försäljning av redskap samt turistverksamhet.

Nyholmen arbetar även med avel och uppfödning av nordsvenska brukshästar och Lennart är hingsthållare sedan 30 år tillbaka. Lennart har behörighet som domare för kallblod samt är B-domare för varmblod. Lennart är aktiv i ”HästPoolen”, ett nätverk av företagare med tjänster där webbplatsen och varumärket står för professionalitet och säkerhet i utförandet av tjänster. Lennart har varit anställd som projektledare inom olika hästprojekt samt arbetat med individuell rådgivning till hästägare, vid Hushållningssällskapet Rådgivning Nord.

Olle Forsell Ydre, Östergötland
Ledamot förslag omval på 2 år

Olle Forsell har arbetat med häst- och ekoturism i många år. Gården Kalvefall i Ydre där han har sin verksamhet inköptes 1999. Företaget Atur AB startades 1995.
Ledstjärnorna för det egna företaget är:
– Långsiktigt hållbart företagande i syfte att utveckla landsbygden.
– Hållbart för natur och miljö.
– Förädla våra produkter.
– Ta med oss våra kunder IN i naturen, inte ut i den.
– Förmedla insikter, kunskaper och erfarenheter om naturen, vårt kulturarv och historien.

Har gjort flera rapporter med medel från Livskraftigt Hästföretagande, nu senast om exportmogen hästturism som bl a resulterat i sajten www.swedenhorseriding.com.

Nina Fox Stark Väderstad, Östergötland
Förslag fyllnadsval 1 år

Är agronomekonom och diplomerad Coach med lång erfarenhet av chefsroller inom marknadsföring, ekonomi och organisation i industrin och näringslivet. Familjen består av man, 3 snart vuxna barn, hästar och hund. Vi bor på gård i Väderstad där vi bedriver lantbruk, rid- och kursverksamhet. Våra stora intressen är djur, speciellt hästar, jakt och sporter. Två av oss rider och tävlar inom hopp och dressyr.

Hästbranschen är av stort intresse för mig då jag brinner för att utveckla lönsamma hästföretag.
• Egenföretagare sedan 5 år inom ridsporten och konsultverksamhet.
• Driver egen ridanläggning med kursverksamhet i Väderstad
• C-tränare, dressyrdomare, aktiv tävlingsryttare, unghästutbildare
• Brett engagemang inom ridsporten
• Konceptet ”Lev Helheten – Nå Framgång” genomsyrar tränings-, coach och tävlingsverksamheten.
• Genomför kurser och utbildningar inom bl.a. entreprenörskap, ledarskap och försäljning.
• Engagerad av företag, organisationer, gymnasier och högskolor.

Anders Lagergréen Bromma, Uppland
Förslag fyllnadsval 1 år

Driver Äppelvikens ridskola, Bromma tillsammans med sina föräldrar och är så att säga uppvuxen i stallet. Han gick riksidrottsgymnasiet på Strömsholm 1999- 2002, är utbildad ridlärare (SLR 1) och C-tränare i hoppning. Har även arbetat med hästar professionellt i Holland och USA och tagit segrar i svår hoppning. Idag är Anders är en uppskattad instruktör både på junior- och seniorsidan och är den som har det övergripande ansvaret för elevernas hopputbildning. Är en positiv person som idag ansvarar för personalfrågorna på Äppelvikens ridskola samt stor del av inköpsansvaret med alla leverantörskontakter. Händelse som präglat Anders: ”Första gången jag tävlade i hoppning. Insåg att man måste träna först.”