Hästföretagarforum 2012

Kategorier: Aktuellt Hästföretagarna och Allmänt.

Som medlem i Hästföretagarna har du rabatt på årets stora event för hästföretagare i Sverige, Hästföretagarforum 2012 i Göteborg. Förena nytta med nöje och möt upp dina kollegor i Göteborg torsdag den 23 februari i samband med Gothenburg Horse Show/Euro Horse. Hästföretagarforum arrangeras för tredje året i rad och årets program är späckat med möten med verksamma hästföretagare.

Tid och plats:
Svenska Mässan i Göteborg, torsdag den 23 februari kl 8.30-15.45.
Före programmet (kl 7-8.15) ingår entré till ryttarnas morgonträning samt morgonfika. Efter avslutat program får forumdeltagarna följa Ludger Beerbaums clinic (ca 15-50-16.50).

Program:
*Trender inom hästföretagande – Hur påverkas hästnäringen av vår omvärld? Vad efterfrågas om 10 år? Vilka nya affärsmöjligheter finns och vilka affärsidéer kommer att dö ut? Maria Kjellberg är reumatikern som investerar i sin hästanläggning för ökad vinst och drägligare arbetstider och siar om framtiden.

* Svårklasshästar i dressyr och hoppning, grupper om max fyra elever som förutom att rida lektion både smörjer träns och skrittar fram hästarna i skogen. Det är Eva Sjöberg-Hanssons framgångsrecept. I snart 15 år har hon drivit det som antas bli framtidens ridskola.

* Innovativa lösningar i hästnäringen – så kan du jobba smartare, spara tid, kropp och plånbok. Vi får ta del av studier som visar hur motsvarande en heltidstjänst enkelt kan sparas i stallet. Lyssna på Margareta Bendroth (hästrådgivare Sjuhärad och repr för HF).

* Hästnäringen – en innovationsbransch med potential? Statliga verket VINNOVA finansierar forskning och utvecklingsprojekt i små och medelstora företag, som företagen inte kan/har tid/råd att genomföra. Exempel och inspiration utlovas!

* En nöjd kund är en lönsam kund, men frågan är hur man blir en mästare i kundvård? Dressyrnestorn Jan Brink delar frikostigt med sig av sitt framgångsrecept som fungerar lika bra i små som stora verksamheter.

* Hur når man resultat med sin marknadsföring utan att ha en stor budget? Ett sätt är att marknadsföra ditt företag med gerillataktik, som är både effektivt och gratis. Här får du en hel verktygslåda med handfasta tips som kan användas direkt.

* För mycket jobb och för lite betalt. Så såg den kända hoppryttarens vardag ut. Tillsammans med en revisor från PwC har hela företaget analyserats med fokus på lönsamhet och fortsatt utveckling. Vi får ta del av genomgången och lärdomarna.

* Hur lyckas man göra hästfoder till en internationell kunskapsbransch? Och varför är det en så viktig del i framgångskonceptet? Det och mycket annat får vi veta av dagens sista talare.

Boka biljett av Hästföretagarna före den 20 januari 2012. Rabatterat pris på Hästföretagarforum för dig som är med i Hästföretagarna: 820 kr. Ordinarie pris är 920 kr (inkl moms och serviceavgifter).

Extrabonus: du medlem som har köpt biljett till Hästföretagarforum får köpa rabatterad biljett till torsdagens kvällsföreställning för endast 100 kr. Anmäl till: Aja Blomberg-Andersson på e-post: hingststation at telia.com

Läs mer här.