Allemansrätten – så tycker vi!

Kategorier: Aktuellt Hästföretagarna och Allmänt.

Just nu är allemansrätten och eventuell lagstiftning runt den i förhållande till näringsverksamhet hett i media. Detta är en stor fråga för många hästföretagare och därför kändes det viktigt att som branschorganisation uttala sig. Skribenter och kontaktpersoner är styrelsens hästturismföretagare Olle Forsell samt Margareta Bendroth som är hästuppfödare och hästrådgivare i Västra Götaland. Hon möter ofta både markägare och hästföretagare och försöker hjälpa till att grunda bra samarbeten för att alla parter ska vara nöjda. Olle har arbetat sedan 1995 i sitt ekoturismcertifierade företag och är väl insatt i frågan.

Våra synpunkter är skickade till Sveriges stora dagstidningar, alla branschorgan samt finns att läsa under Vår agenda på vår egen hemsida. Klicka här.

I denna intervju med en hästföretagare som Sveriges Radio P4 gjort refererar Ella Wannberg till förslaget.