Månadens företag

Carina Alfvén driver sedan 2008 företaget CAHS hästjuridik och jobbar över hela Sverige! Nästan varje dag innebär resor med tåg, flyg eller bil på väg till någon tingsrätt, kurs eller föreläsning runt om i vårt avlånga land. Det handlar alltid om en hästtvist eller hästjuridik och familjejuridik.

Företaget har inga anställda men väldigt många förfrågningar från jurister som vill arbeta med CAHS hästjuridik, dock har Carina valt att (ännu så länge) vara själv. -Jag arbetar mer än heltid – detta är nackdelen inom vårt yrke – det är inte arbete – det är en livsföring! Ja, jag jobbar nästan alltid.! säger Carina.

Verksamheten är helt inriktad på hästjuridik och mycket förebyggande genom föreläsningar och kurser för hästmänniskor. Företaget hjälper också hästmänniskor med deras familjejuridik, vem som äger huset, hästen, gården – om man blir sambo, gifter sig,  går isär eller om någon dör. Oftast vet man inte vad som gäller – där heller… och det kan bli mycket tråkigheter. Tyvärr fyller CAHS hästjuridik ett mycket stor behov på marknaden. Målet är varje år att minska hästtvisterna i tingsrätten – men tyvärr – de bara ökar……
Carina menar att hästfolk är mycket duktiga på häst, ridning och uppfödning och väldigt naiva eller dåligt insatta i vad som gäller vid avtal, köp- och försäljning. Detta kostar hästmänniskorna väldigt mycket onödiga utgifter och oftast mår man dåligt i en rättsprocess och en stackars häst får också allt som oftast sitta emellan.

Carina är själv hästmänniska och vet att hästmänniskor oftast har stort hjärta och lite pengar. CAHS hästjuridik har mycket rådgivning, kurser och föreläsningar för att försöka få upp kunskapen inom juridiken som inte alls är så svår om man bara tänker till lite. Juridik är jättekul! Carinas drivkraft är att hästarna skall få ett gott hem och hästmänniskorna ska få kunskap, må bra och få utbildning för att göra mer och bättre affärer.

På frågan om varför CAHS hästjuridik valt att vara medlem i hästföretagarna svara Carina: -Jag anser att  vi alla som är hästföretagare bör vara medlemmar hos Hästföretagarna där kunskap och drivkraft finns och ju fler man är -desto mer kan man åstadkomma. Min egen åsikt är att juridiken bör få en större plats hos hästmänniskorna, men jag kan vara hemmablind.

 

Carina Alfvéns tre bästa råd till nystartande hästföretagare!

  • Våga satsa helhjärtat på det du brinner för. Spreta inte för mycket i din verksamhet.
  • Ta hjälp med avtal och bokföring, om du inte är kunnig inom dessa områden. Så du kan arbeta med det du är bäst på.
  • Syns du – så finns du. Se till att du syns på rätt ställen, med logotype, visitkort eller liknande – gör något som man kommer ihåg dig för!